SlimBoek | Eric Bergmeester Photography
Hoenderhei 28, 5685 GS BEST

PERSBERICHT

Eindhoven, 10 december 2014

SlimBoek
De Groote Heide komt tot leven…

SlimBoek is een prachtig en bijzonder natuurfotoboek voor iedereen die van natuur houdt. In het boek komt De Groote Heide tot leven door het gebruik van moderne technieken.

Nieuwe toepassing cross media
Het is mogelijk foto’s uit het boek te scannen met een smartphone en de gratis app ‘Ons Bos’. Hierdoor wordt extra informatie zichtbaar zoals video’s, time-lapse filmpjes, uitgestrekte panorama’s en luchtopnamen, ofwel augmented reality (ar). Met de app is tijdens een wandeling door het gebied deze informatie ook op te roepen. SlimBoek blijft groeien, het wordt compleet gemaakt op internet waar iedereen eigen foto’s van De Groote Heide kan delen. SlimBoek is hierdoor een boek met een cross mediaal concept: boek, app en community. Er is sprake van een totaal nieuwe natuurbeleving. Dit totaal concept is uniek en nog niet eerder gedaan. Voorjaar 2015 verschijnt SlimBoek De Groote Heide en is nu al te bestellen op slimboek.com

Transnationaal Landschap De Groote Heide
Het boek gaat over het gebied van Transnationaal Landschap De Groote Heide en omvat het gebied ten zuiden van Eindhoven tot over de grens in België. Hierin liggen onder andere de Strabrechtse Heide, Leenderbos, Groote Heide, Malpie en Hageven-Plateaux. Het is de Brainport Regio Eindhoven waar natuurbeleving en technologie samenkomen.

Interessante bijdragen
Bijdragen aan SlimBoek door André Kuipers (ruimtevaarder), Frans Lanting (National Geographic fotograaf), Robbert Snep (onderzoeker), bestuurders en captains of industry uit Brainport Regio Eindhoven. Het boek is tweetalig Engels-Nederlands.

Gepassioneerde natuurfotografen
SlimBoek is een initiatief van Eric Bergmeester in samenwerking met Jurgen Sloots. Beide zijn gepassioneerde natuurfotografen met hun roots in Eindhoven. De afgelopen jaren hebben zij intensief gefotografeerd voor hun nieuwe project ‘Slim Boek De Groote Heide, natuurbeleving in een high tech omgeving’. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Brabants Landschap hebben ondersteuning geleverd bij het veldwerk. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan dit prachtige natuurfotoboek met allerlei technologische snufjes.

Crowdfunding
Het SlimBoek is een crowdfunding project en wordt mede mogelijk gemaakt door Streekhuis Boven-Dommel. Zonder de hulp van particulieren, overheid en bedrijven is realisering niet mogelijk. U kunt dit project steunen door nu boeken te bestellen. Geplande uitgave van SlimBoek en de app Ons Bos is voorjaar 2015. Meer informatie is te vinden op slimboek.com

######

contact informatie: Eric Bergmeester