Trouwe Viervoeter, Doedel

Fotograferen is een leuke zoektocht

Fotograferen is een leuke zoektocht. Als fotograaf loop ik vaak met allerlei ideeën rond. Er is dan ook meer dan genoeg inspiratie die continu prikkelt en binnenkomt via allerlei bronnen: Instagram, Facebook, de vele fora en websites, tijdschriften, exposities en festivals. Je komt ogen, oren en tijd tekort om dat allemaal bij te houden want je wilt natuurlijk niets missen. Best leuk allemaal, want er worden echt super veel mooie foto’s gemaakt! Maar uhh…vergeet ik niet de belangrijkste bron? Ja natuurlijk, de belangrijkste bron van inspiratie voor mij is de natuur zelf.

Buitenzijn is belangrijker dan fotograferen

Het liefste breng ik zoveel mogelijk tijd door in de natuur. Kijken, ruiken, voelen, horen, zien…struinen door het veld met altijd weer onverwachte momenten.  Die momenten buiten hoeven niet eens lang te duren, ook mijn dagelijkse wandelingen met mijn trouwe viervoeter Doedel horen bij deze geluksmomenten. Iedere dag beginnen wij samen rond zonsopkomst met een wandeling van zo’n uur. Ik ervaar hierdoor dagelijks de gelijdelijke verandering van de seizoenen. Vaak heb ik niet eens mijn fototoestel bij. Buitenzijn is voor mij belangrijker dan fotograferen. Ik geniet hiervan met volle teugen. En dan komt de inspiratie om te fotograferen vanzelf. Door de natuurkennis die je zo in de loop van jaren opbouwt, weet je waar je op welk moment moet zijn. Dat maakt de zoektocht naar goede fotomomenten een stuk makkelijker en leuker.

Tja, dan is het uiteindelijk toch ook wel leuk om de foto’s die ik heb gemaakt te delen via Social Media. Niet om andere af te troeven, maar gewoon om mijn geniet momenten te delen met andere natuurliefhebbers. Ik hoop dat ze bij het bekijken van mijn foto’s dan ook heel even een klein geniet momentje hebben en weer snel zelf naar buiten gaan.